Абрашевић – Оперетика – KUD Abrašević

АБРАШЕВИЋ - ОПЕРЕТИКА

Ансамбл „Оперетика“ основан је 2000. године, под уметничким руководством проф. Љубице Живковић. На програму „Оперетике“ су оперске арије, дуети и соло песме чувених светских и домаћих композитора, као и арије и ансабли из оперета и мјузикала.

„Оперетика“ на свом репертоару има и прву српску дечју оперу „Снежана и седам патуљака“ композитора Петра Крстића, која се изводила у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, београдским основним школама, предшколским установама, домовима културе у Ваљеву, Сопоту, Младеновцу, Петровцу, Панчеву и др.

Овај ансамбл је одржао преко 200 концерата у земљи и иностранству, међу којима треба издвојити гостовања у: Банском двору у Бања Луци (Република Српска), гостовање у Текелијануму у Будимпешти (Мађарска), Битеф театру, Коларчевој задужбини, Скупштини града Београда, Београдском сајму, Зрењанинском позоришту итд.

Од ове године ансамбл сачињавају ученици музичке школе „Мокрањац“ и студенти ФМУ и Академије „Слобомир“, уметнички руководиоци су проф. Љубица Живковић и проф. Валентина Ташкова.