Фламенко – KUD Abrašević

ФЛАМЕНКО

Фламенко је врста шпанског плеса и музике. Састоји се од певања, свирања на гитари, плеса и пљескања длановима. Чаролија плеса и музике фламенка су нешто што ће засигурно оставити сваког гледаоца без текста! Стога, ми смо више него поносни на нашу секцију фламенка и ансамбл "БОЛЕРО" !

Традицију шпанских игара у Србији, која је заживела почетком 20-ог века, наставља Војин Горданић оснивајући ансамбл и школу фламенка «Болеро» 1976. године!

У школи фламенка "Болеро" се техника и кореографије увежбавају по угледу на програм рада Академије фламенка у Мадриду “Centro de arte flamenco y danza espanola” Amor de Dios.

Репертоар ансамбла «Болеро», који обухвата различите стилове фламенка, приказиван је на многобројним концертима у земљи и иностранству. Наступали смо:

У Народном позоришту у Београду, Београдском драмском позоришту, Српском народном позоришту у Новом Саду, Театару Т, Битеф театру, Дадову (представа Дом Бернарда од Албе), Коларацу, као и позориштима у Зрењанину, Крушевцу, Шапцу и Краљеву. Затим, у Сава Центру, Дому синдиката, Хали Пинки, спортском центру Шумице, у планинским центрима на Копаонику и Тари и многим другим местима и културним центрима у Србији, Босни, Хрватској и Црној Гори.

Школу фламенка и ансамбл “Болеро” води оснивач- Војин Горданић, изузетни инструктор, кореограф, солиста и првак ансамбла шпанских игара “La Espana”.

За више информација о овој невероватној плесној школи, погледајте њихову веб страницу: