Биографија- Милан Качаревић – KUD Abrašević

Милан Качаревић рођен је 17.06.1991. године у Београду, изванредан је музичар и врсни познавалац народне музике и фолклора.

Веома рано показује интересовање за музику и игру, и 1996. године прави први корак ка будућој каријери почевши да игра фолклор у КУД-у „Милан Милићевић“ у Рипњу. Касније почиње да игра у КУД-у „Бранко Цветковић“ где развија интересованје за хармонику слушајући опојне звуке које је стварао хармоникаш из КУД-а. Потом креће на часове свирања хармонике и чак са 10 година савладава ту уметност. Вредним радом и тежњом ка свом циљу, са само 16 година, по први пут се опробао у улози руководиоца оркестра у уметничком друштву где је почео да игра пре 11 година.
Са 17 година, Качаревић Милан наступа као најмлађи шеф оркестра на фестивалу „Споменар“ одржаном у Дому Синдиката 2008. године.

Вежбавши свирање свог инструмента у једном ходнику, пажњу му је скренула чувена Сандра Милошевић, солисткиња на хармоници и руководилац КУД-а „Болеч“. Инспирисан њоме, распитује се о КУД-у у коме је свирала и убрзо затим, долази на аудицију. Није дуго прошло и Качаревић се већ нашао на месту прве хармонике ансамбла.

Неколико година касније, добија позив да путује на турнеју са извођачким ансамблом „Фрула“. Тим путовањем и искуством спознаје чари другачијег приказа народне игре и фолклора и стиче вредно знање од чувеног Мирољуба Тодоровића-Џимија и Драгослава Џаџевића-Џалета. Упознавши нове музичаре и играче долази до места у оркестру Уметничког Центра „Талија“ где упознаје колегу Николу Дуцића захваљујући коме доспева на аудицију за професора у Балетској Школи „Лујо Давичо“. Положивши успешно и ову аудицију одушевио је истакнутог кореографа Бору Талевског који га доводи у КУД „Абрашевић“ чији је поносни члан и руководилац народног оркестра који је под његовим вођством освојио бројне награде и признања!