Биографија- Јелена Чичановић- Леила – KUD Abrašević

Биографија о Јелени Чичановић

– Јелена Чичановић „Леила“ је међународно признат инструктор, кореограф и извођач оријенталног плеса. Позната је широм света као изузетан инструктор сјајних метода предавања, невероватни извођач и уметник кога краси незаборавна енергија, моћна појава, елеганција и префињеност.
Поред тога што је врсни познавалац оријенталног плеса, Јелена има велико играчко искуство са балетом, фолклором и латино плесовима.
Богато знање, сјајне инструкторске вештине и незаборавна атмосфера која прати њене наступе, Леилу води широм света.
Позивана је у многим земљама као гостујући инструктор и извођач и сарађивала је са највећим именима у свету оријенталног плеса.
Леила се може похвалити и бројним наградама и признањима са разних интернационалних такмичења. Јелена је идејни творац, организатор и уметнички директор фестивала „Oriental Love“, који се одржава сваке године у Београду. Фестивал окупља најпознатије личности из света оријенталног плеса и први је плесни пројекат тог типа у нашој земљи. Први пут је организован 2008. године и од тада се знатно развио, а данас представља један од водећих, највећих и најуспешнијих плесних дешавања у региону!