Модерни покрети – КУД Абрашевић

МОДЕРНИ ПОКРЕТИ - рекреативни програми

Ова секција баштини традицију Студија модерног балета Смиљане Мандукић из шездесетих година XX века, најавангардније секције свога времена у једном аматерском културно-уметничком друштву. Данас секција функционише у оквиру неколико група и својим радом одражава дух и афинитете времена.

Последњих година појавило се у „Абрашевићу“ више иницијатива за развој и изражавање модерног покрета, од различитих врста модерних плесова, преко обновљеног интересовања за неке традицијске форме, до активности које преплићу модерни балетски израз и уметничку форму слободног покрета.

У оквиру секције Модерног покрета у „Абрашевићу“ постоји
- оријентални плес

Студио оријенталног плеса „Леила“, који води Јелена Чичановић, је један од најбољих плесних студија у Србији. Из њега су потекле неке од наших најбољих плесачица и инструкторки. Чланице овог плесног студија редовно наступају широм земље на разним плесним манифестацијама. Студио редовно организује радионице и наступе са престижним именима из света оријенталног плеса.

Леила има велико искуство као плесач и предавач различитих плесних форми, али је већ више од деценије посвећена уметности оријенталног плеса и у овој области освојила је бројне награде на међународној сцени.