Модерни покрети – КУД Абрашевић

МОДЕРНИ ПОКРЕТИ - рекреативни програми

Ова секција баштини традицију Студија модерног балета Смиљане Мандукић из шездесетих година XX века, најавангардније секције свога времена у једном аматерском културно-уметничком друштву. Данас секција функционише у оквиру неколико група и својим радом одражава дух и афинитете времена.

Последњих година појавило се у „Абрашевићу“ више иницијатива за развој и изражавање модерног покрета, од различитих врста модерних плесова, преко обновљеног интересовања за неке традицијске форме, до активности које преплићу модерни балетски израз и уметничку форму слободног покрета.

У оквиру секције Модерног покрета у „Абрашевићу“ постоје следећи рекреативни програми:
- jazz ballet
- jazz гимнастика
- yogging-pilates плус
- body shape
- каленетикс
- fit form
- оријентални плес

Група за џез балет у свом оквиру рада има групе џез балета за децу, џез балета за одрасле и џез гимнастике. У овим групама уметнички израз је комбинован са неопходним педагошким радом у области балета, ритмике и фитнеса, што резултира програмима који унапређују здравље и унутрашњи баланс.

Групу води Нена Рађеновић, кореограф и тренер, која је своју каријеру плесача, кореографа и педагога почела 1989. године и до данас су кроз њену салу прошле хиљаде деце, младих и одраслих. Дугогодишњи рад донео је многа признања и награде на бројним наступима у земљи и региону, као и плодну сарадњу у многим уметничким и спортским формама (позориште, филм, телевизија, avertising, cheer-leading,...)
Комбиновани програм под називом yogging-pilates plus, је избалансирани програм статичких истезања и снаге.

Даша Грубић Костадиновски има дугогодишње искуство као тренер за спортове снаге у групама за мушкарце и жене.
Она води рекреативне групе каленетикс, body shape и релакс програм – fit form /група за жене и мушкарце/.

Студио оријенталног плеса „Леила“, који води Јелена Чичановић, је један од најбољих плесних студија у Србији. Из њега су потекле неке од наших најбољих плесачица и инструкторки. Чланице овог плесног студија редовно наступају широм земље на разним плесним манифестацијама. Студио редовно организује радионице и наступе са престижним именима из света оријенталног плеса.

Леила има велико искуство као плесач и предавач различитих плесних форми, али је већ више од деценије посвећена уметности оријенталног плеса и у овој области освојила је бројне награде на међународној сцени.