Секције – КУД Абрашевић
 

Секције КУД Абрашевић

Распоред рада секција и пријема нових чланова можете видети на страници
Распоред

Културно уметничко друштво располаже следећим секцијама

Фолклорни ансамбл

Фолклорни ансамбл је најбројнија секција друштва. По свом квалитету и реномеу који ужива у фолклорном свету Београда, Србије, као и у иностранству, ова секција је увек била покретачка снага друштва.
Више информација

Народни оркестар

Народни оркестар састоји се од квалитетних младих музичара који своју зрелост стичу радом са најеминентнијим стручњацима у области народне музике. У оркестру „Абрашевића“ стасали су неки од најпознатијих професионалних музичара у области народне музике.
Више информација
Огрлица од бисера

Огрлица од бисера

Група ОГРЛИЦА ОД БИСЕРА је огранак, легендарног, ансамбла ЂЕРДАН који је основала и водила, истакнута уметница МИРА ВАСИЉЕВИЋ.
ОГРЛИЦА постоји седам година, за то време имала је много наступа на ТВ-у и радију.
Репертоар су ИЗВОРНЕ НАРОДНЕ ПЕСМЕ. .
Више информација

Дечији фолклорни ансамбл

Посебни понос „Абрашевића“ је његов дечији фолклорни ансамбл, први такав ансамбл формиран у оквиру једног културно уметничког друштва у Београду.
Више информација

Модерни покрет

Ова секција баштини традицију Студија модерног балета Смиљане Мандукић из шездесетих година XX века, најавангардније секције свога времена у једном аматерском културно- уметничком друштву. Данас секција функционише у оквиру неколико група и својим радом одражава дух и афинитете времена.
Више информација

Ветерани

“Абрашевић ” је увек био место окупљања и свих његових ветерана, односно чланова чији се активни рад у секцијама Друштва завршио. Бројне су активноси ветерана, од заједничког прослављања празника, годишњица и јубилеја, преко рекреативног ангажовања у појединим видовима уметничког изражавања, до активног учешћа у јубиларним концертима „Абрашевића“.
Више информација
АБРАШЕВИЋ БАЛЕТ АРТ

Балет Арт Aбрaшевић

.
Више информација
Абрашевић Дах Театар

Дах театар Абрашевић

ДАХ Театар Центар за позоришна истраживања, основан 1991. године, је независна професионална позоришна трупа која траје и ствара 25 година у Србији и интернационално.
Више информација
fotografija Sofije Djolovic

Фолклор за децу и предшколце

Више информација